De NVvK zoekt een HOOFDredacteur voor het Sistrum. Meer weten? Klik HIER!

Kies jouw lidmaatschap

Fokker lidmaatschap

Algemeen lidmaatschap

Gezins lidmaatschap

Lidmaatschap van de NVvK

De NVvK kent drie soorten lidmaatschap:

  • Fokkerlidmaatschap
  • Algemeen lidmaatschap
  • Gezinslidmaatschap

Fokkerlidmaatschap:
Wil je beginnen met fokken, of ben je op dit moment al fokkerlid bij een andere vereniging en wil je overstappen op de NVvK? Kies dan voor fokkerlidmaatschap. Je kunt direct een catterynaam aanvragen, of je al bestaande catterynaam laten herregistreren bij de NVvK.

Catterynaam aanvragen:
De NVvK is aangesloten bij de CCR, de centrale databank waarin alle catterynamen geregistreerd staan. Zij beoordelen of de gevraagde catterynaam bestaat, of teveel lijkt op een al in Nederland geregistreerde naam. In dat geval wordt je naam afgekeurd. Het is daarom handig om een aantal verschillende namen te bedenken en alvast via Google te zien of je naam niet al in gebruik is. Dit biedt geen garanties, maar misschien kun je op die manier al een aantal opties uitsluiten. De CCR geeft doorgaans binnen 4 tot 6 weken uitsluitsel.

Algemeen lidmaatschap:
Als je niet fokt, kies dan voor een algemeen lidmaatschap. Mocht je in de toekomst van gedachten veranderen en toch willen gaan fokken dan is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om dit lidmaatschap om te zetten in een fokkerlidmaatschap.

Gezinslidmaatschap:
 Als je huisgenoot al lid is van de NVvK bestaat de mogelijkheid om gezinslid te worden. Hiervoor betaal je een gereduceerd tarief. Let op: het is als gezinslid niet mogelijk om gebruik te maken van het stamboek. Als zowel de huisgenoot als jijzelf willen fokken, moet voor beiden een fokkerlidmaatschap worden aangevraagd.

 

Waarom lid worden van de NVvK?

De NVvK is de oudste onafhankelijke kattenvereniging van Nederland. Al sinds 1962 vormen wij een hechte club van fokkers en liefhebbers, met hetzelfde doel: gezonde raskatten fokken en houden.

Als lid van de NVvK zijn er talloze voordelen:

  • Twee keer per jaar ons informatieve magazine ‘het Sistrum’
  • Gratis gebruikmaken van de kampioensregistratie
  • Korting op inschrijvingen voor NVvK-shows
  • Gratis entree op onze shows
  • Stambomen aanvragen via ons stamboeksecretariaat
  • De mogelijkheid om via de NVvK een cattery te registreren

Word nu lid en ontvang een leuke verjaardagskalender cadeau!