De NVvK zoekt een HOOFDredacteur voor het Sistrum. Meer weten? Klik HIER!

Stambomen aanvragen

Hier kun je de stambomen aanvragen voor jouw nestje kittens. Het aanvragen van stambomen kan tot uiterlijk vier maanden na de geboorte van de kittens.

Om stambomen aan te vragen is het verplicht om eerst je nest aan te melden. Dit doe je binnen tien dagen na de geboorte van het nest. Een nestmelding doe je hier.

Lees hieronder meer over wat je moet aanleveren en welke opties er zijn.

Meer informatie over stambomen aanvragen

Zodra je de namen van de kittens weet kun je stambomen voor ze aanvragen. Wij raden aan om dit te doen als de kittens hun eerste enting en chip hebben gehad, als ze negen weken oud zijn. Wat heb je daarvoor nodig?

  • Bij witte kittens: een BAER-certficaat van elk kitten

De overige gegevens, zoals stambomen van de ouders en gezondheidstesten, heb je al ingediend bij je nestmelding.

Extra opties

Als je stambomen aanvraagt heb je twee extra opties:

Eigendomsbewijzen

Je kunt voor een kitten een eigendomsbewijs aanvragen. Dit is een certificaat dat op naam van de nieuwe eigenaar kan worden gezet. Veel kittenkopers vinden het leuk om zo’n certificaat te ontvangen, en voor kittens die de fok in gaan kan het nodig zijn voor de toekomst. Zo’n certificaat kost 5 Euro

Vermelding ‘niet voor de fok’

Als je niet wil dat een kitten later zal worden ingezet voor de fok kan je er voor kiezen om een vermelding ‘niet voor de fok’ op de stamboom te laten plaatsen. Deze vermelding kost 1 Euro. Wij raden iedereen aan om desondanks goede, contractueel vastgelegde afspraken te maken met kittenkopers over dit onderwerp, omdat wij geen invloed hebben op wat andere verenigingen doen met een dergelijke vermelding.

Na het aanvragen

Nadat je de aanvraag hebt ingediend ontvang je daarvan een automatische bevestiging in je mailbox. Controleer goed of de aangeleverde gegevens kloppen. Heb je geen bevestiging ontvangen? Mogelijk is er dan iets mis gegaan met de aanvraag. Neem in dat geval even contact op met het stamboeksecretariaat.

Het stamboeksecretariaat doet zijn best om de stambomen binnen drie weken na de aanvraag af te geven. Door omstandigheden of grote drukte kan dit soms langer duren.