De NVvK zoekt een HOOFDredacteur voor het Sistrum. Meer weten? Klik HIER!

Oosters type

Kleine kat 3-5 kilo
Spraakzaam, atletisch en nieuwsgierig 
950 – 1250 euro
Makkelijk te onderhouden vacht

 

Oosters type:

Onder Oosters type wordt verstaan: Oosters Korthaar, Siamees, Mandarin en Balinees. Dit zijn 4 rassen met hetzelfde type en karakter, die zich van elkaar onderscheiden door vachtkleur en -lengte. Ze mogen met elkaar gekruist worden en komen door elkaar voor in nesten.

Oosters Korthaar: een kortharige kat, met een geheel gekleurde vacht, met groene ogen.
Siamees: een kortharige kat met points en de daarbij horende blauwe ogen. Een Siamees kan ook geheel wit zijn: de Foreign White variant.

Mandarin: een langharige kat, met een geheel gekleurde vacht, met groene ogen.
Balinees: een langharige kat met points en de daarbij horende blauwe ogen. Een Balinees kan ook geheel wit zijn: de Foreign White variant.

Een toegewijde prater

Oosterse katten houden van mensen. Ze raken zeer gehecht aan hun gezin, en als je éénmaal hun liefde hebt gewonnen kun je rekenen op levenslange toewijding en liefde. Oosterse katten worden ook wel liefdevol ‘stapelkatten’ genoemd, omdat ze er bekend om staan graag met zijn allen opgestapeld in een mandje te liggen. Kenmerken voor dit type kat is dat ze erg spraakzaam zijn: alles wat ze doen gaat gepaard met uitleg in een luide, raspende stem. Je zult verbaasd zijn met hoeveel volume dit soms gebeurt!

Oosterse katten houden van mentale uitdaging door spelletjes of het leren van bijvoorbeeld apporteren. Dit is een kat die veel aandacht nodig heeft, en die zo nodig opeist.

 

Gezondheidstesten

Als je kiest voor een Oosterse kat, dan raden we je aan om de volgende testresultaten op te vragen bij de fokker.

  1. PRA

 

 Meer weten over gezondheidstesten?

Fokkers die lid zijn van NVvK

Sta jij er nog niet tussen en ben je wel NVvK lid?  Stuur een mail aan voorzitter@kattevrienden.nl

Beschikbare Oosterse katten

Nestjes kittens

  • Op dit moment geen te melden

Herplaatsers

  • Op dit moment geen te melden

 

© Copyright 2011 –2024    |    KVK nummer    |     Algemene voorwaarden    |      Huishoudelijk Reglement    |    Privacy policy