Een nestje melden en stambomen aanvragen

Nestmelding

1. Als uw poes of kater een dekking gaat doen dient u hiervoor een "dekbewijs" in te vullen en te beide te ondertekenen. Het dekbewijs kan daarna, tegelijk met de aanvraag van de stambomen, geupload worden voor verzending.

2. Als het nestje geboren is dient u hier binnen 10 dagen, na de geboorte, melding te maken bij het stamboek van de N.V.v.K.

3. Het melden van een nestje kunt u doen door het invullen van het formulier ‘Geboorteaangifte’.

4. Na ontvangst van de nestmelding ontvangt u hiervan een bevestiging per mail. Zorg daarom voor een correct e-mail adres.

5. U hoeft bij de nestmelding geen verdere bescheiden zoals stambomen aan te leveren.

Stambomen aanvragen

5. U kunt stambomen aanvragen door het invullen van het formulier ‘Stambomen aanvragen’ op de website van de N.V.v.K.

6. Verstuur het formulier digitaal naar het stamboek.

7. Wat stuur je mee?

a. Goed leesbaar ondertekend dekbewijs.

b. Goed leesbare scans van de stambomen van beide ouders.

c. Goed leesbare scans van de eventuele titelcertificaten van beide ouders

d. Een scan van de stickers van de chip van elk kitten met daarbij duidelijk aangegeven welke sticker bij welk kitten hoort. (Chippen bij de N.V.v.K. is verplicht)

e. Bij witte ouderdieren: een kopie of scan van de BAER-test van het witte ouderdier.

f. Bij witte kittens: een kopie of scan van de BAER-test van het witte kitten.

8. De betaling

a. Stambomen kosten € 10,= per stuk.

b. Je ontvangt hiervoor géén factuur.

c. Maak het verschuldigde bedrag gelijktijdig met het aanvragen van de stambomen over op rekeningnummer NL54 INGB 0000 1848 03 ten name van de Nederlandse Vereniging van Kattevrienden te Rotterdam, onder vermelding van uw lidmaatschapsnummer en de datum waarop u de stambomen heeft aangevraagd.

9. Niet voor de fok

a. Indien gewenst kan, tegen een extra betaling van € 1,= per stamboom, de tekst ‘Niet bestemd voor de fok’ op de stamboom worden geplaatst.

b. Let op: maak ondanks deze vermelding duidelijke afspraken met kittenkopers over het niet fokken met het betreffende kitten. Een vereniging mag bij een stamboomaanvraag namelijk ondanks vermelding van deze tekst niet weigeren om stambomen af te geven.

10. Wanneer heb ik mijn stambomen in huis?

a. Het stamboek van de NVvK streeft er naar om aanvragen van stambomen binnen drie weken, na completeren van de aanvraag, af te handelen. Door onvoorziene drukte of omstandigheden kan dit soms langer duren.

b. Wij raden u dan ook aan om stambomen zo vroeg mogelijk aan te vragen. Omdat een chip verplicht is bij het aanvragen van een stamboom, adviseren wij u daarom om de kittens met 9 weken te laten chippen en direct daarna de stambomen aan te vragen. U kunt ook laten chippen bij 12 weken. Zet u dan op het aanvraagformulier, in het vakje chipnummer, volgt later. Stuurt u dan wel daarna gelijk de chipnummers op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan kunnen die op de stamboom vermeld worden.

c. Let op: het stamboek neemt de stamboomaanvraag pas in behandeling als alle benodigde informatie ontvangen is en de betaling is bijgeschreven op rekening van de N.V.v.K.

11. Vragen?

a. Contact opnemen met het stamboek kan via de e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon via telefoonnummer 06-83910896.

b. Betreft het een vraag die enige spoed heeft dan is het verstandig om telefonisch contact op te nemen. Dit kan op werkdagen tussen 19:00 en 21:00 uur.

c. Ook voor vragen over genetica, het maken van combinaties of fokadvies kunt u terecht bij het stamboek.

 

Met vriendelijke groet,

Stamboeksecretariaat N.V.v.K.